Våra Sponsorer
Nyheter


Vad var ProjectOne

I samband med att vi firar 1 år med föreningen så höll vi ett event den 23-24 februari mot mobbning och utanförskap.

Eventet bestod utav att 3 av våra streamers levererade en 24-timmars stream där vi blandade information om mobbning & utanförskap, förklaringar på skillnad mellan mobbning och diskriminering men även diverse tävlingar, giveaways och casting.

Vårt syfte var att lyfta problemen som finns, och lite tankar på hur man själv kan agera för att förhindra detta.

Vårt mål – och vart vi slutade

Vi började den 23e februari kl 17 och vi hade från grunden satt ett donationsmål på 2500 kronor tillsammans med att nå 1500 views på streamen. Efter lite interna diskussioner inför eventet så kom vi fram till att vi skulle satsa högt, vi skulle sätta press på oss själva att leverera lite mer så donationsmålet höjdes till 5000 kr och behöll 1500 views. Med ca 5,5 timme kvar på eventet så slog vi vår gräns på 5000 kronor och jag blev personligen mållös. Vi hade tagit vårt grundmål med 100% och vi hade flera timmar kvar. Vi bestämde oss att fortsätta kämpa och satt därför in donationsmål #2, och vi tog i från tårna. 10 000 kr skrevs in, och det gav en konstig känsla i kroppen. Vi hade verkligen nått hit, och vi var påväg framåt i snabbare takt än vad jag själv kunde förstå kände jag. Vi kämpade vidare och vi började smått avsluta streamen kring 00:30 natten till söndag, efter över 31 timmars aktiv streaming. Vi tackade av alla härliga sponsorer, alla härliga människor som hängt med oss och gjort detta event till vad det är. Precis lagom tills det var dags att säga hej då, så var succén ett faktum. Ytterligare en underbar person slänger in 1500 kronor och spikar ihop vårt mål. Vi har nått 10 000 kronor! Från ett ursprungsmål där jag var orolig för 2500 kronor, så har vi då tagit det målet och 300% ytterligare. Det som slår mig mer än pengarna i sig, är bekräftelsen till oss och vad vi gör. Alla vi som håller på med föreningen har levt efter våra riktlinjer och våra värdegrunder, och vi känner att det här är rätt väg att gå i dagens samhälle. Samtidigt så vill man veta att man har ”folket” med sig. Att faktiskt folk tror på vad vi gör och vår värdegrund. För utan ert stöd – så är vi ingenting.

Våra Sponsorer 

DekorTryck (http://www.dekortryck.se)

Ett underbart företag som både arbetar med oss för detta event och för organisationen i övrigt. Tack vare DekorTryck så har vi kunnat ha våra övriga sponsorers reklam bakom oss i livestream, och även våra banderoller, tröjor och allt annat vi någonsin behövt trycka. Stödet från DekorTryck har varit enormt och är en stor del i vart vi har tagit oss idag. RP (http://www.rp.se) RP är ett bolag som sysslar med försäljning och uthyrning av möbler / andra kontorstillbehör. Tack vare deras enorma stöttning så kunde vi skära bort massa onödiga inköp av bord & stolar och andra produkter som vi hade behövt för att genomföra detta event. När vi träffade RP i samband med hämtning av produkterna så togs vi emot på bästa möjliga sätt, vi fick träffa flertalet anställda där och det kändes verkligen att de brann lika mycket för våra värdegrunder som vi gör. Utan RP hade detta eventet kostat oss enorma summor pengar, och det hade inte varit genomförbart. Stort tack!

NAU (https://www.naudrinks.com/sv)

NAU Drinks är en dryck för alla gamers utöver det vanliga, med ett grymt innehåll och inga ämnen som får dig att krascha. Förutom att både öka ditt fokus och koncentration så hjälper den dig behålla lugnet för alla pressade situationer som kan uppstå när man spelar. NAU höll både vårt CS-lag och streamers på tårna genom hela helgen och vi hade inte orkat leverera som vi gjorde utan dem. Stort tack till NAU Drinks <3

Watchguard/Commaxx (https://www.watchguard.com / http://www.commaxx.se)

Watchguard är en etablerad leverantör sedan 1996 som erbjuder säkra brandväggar och accesspunkter till allt från små företag till stora enterprise-företag. Commaxx levererar både Watchguard och andra IT-relaterade produkter till IT-bolag i både mindre och större skala. Till vårt event så levererade dessa 2 grymma företag brandvägg och accesspunkter för att täcka våra höga krav både på hastighet och säkerhet. Vi hade inte ett enda problem under hela helgen, och vi kunde verkligen avnjuta full hastighet tack vare enkel och stabil brandväggslösning. Utan er hade vi definitivt fått surfa med 56K modem och gråtit floder, stort tack för ert stöd!

Contribit (https://www.contribit.se)

Contribit är ett IT-bolag med fokus på G4A (Good 4 All) och att leverera konsulter med hög kunskap och social kompetens. De brinner för vad de sysslar med och det märks! Detta underbara företag stod för ekonomisk stöttning inför detta event vilket gav oss möjlighet att genomföra detta event utan att belasta övriga föreningens ekonomi.

Contribit’s värdegrund i G4A tillsammans med vår värdegrund stämmer bra överens, och vi är superglada att vi lyckades få ihop detta samarbete.

GiBox (https://giboxen.se)

GiBoxen levererar mat full med nyttigheter och smak, och underlättar för alla som vill äta nyttigt och praktiskt. Inom eSport och gaming så är det alltid synonymt med onyttigheter, därför valde vi att gå en annan väg inför detta event. Vi slog oss ihop med GiBoxen som levererade grym mat och verkligen fyllde på våra energi-reserver när det behövdes som mest! Stort tack till GiBox som gjorde detta event möjligt!

Våra hjältar

Det finns så många hjältar kring detta event, och det skulle inte gå att nämna alla. Det är SÅ många som har donerat både pengar och bits, det är SÅ många som donerat sin tid och suttit med oss natt efter natt för att hålla oss sällskap. Vi har människor som lämnat hus och hem för att vi ska kunna fylla det med andra människor. Våra sponsorer som tagit sig tid att hjälpa oss med detta event. Vi har människor som kommit i chatten och delat med sig av sina historier, vi har andra streamers som hostat oss och även joinat och berättat sina historier live. Alla ni som på ett eller annat sätt varit närvarande om ens bara lurkat eller bara sagt ett hej, ni är alla våra hjältar. Det är tack vare er som vi vill fortsätta, som vi orkade genomföra detta event, och som vi orkar redan nu börja planera nästa event.

Vad händer nu

Denna krönikan är bara en början på allt efterarbete för detta event. Vi ska göra en intern utvärdering för att se vad vi kan bli bättre på nästa gång, och även vad vi behöver göra för att förbättra våra rutiner. Angående de pengar som donerats så kommer pengarna delas 50/50 mellan vår organisation och en annan utomstående organisation. För vår del så kommer dessa pengar avsättas till projekt mot mobbning och utanförskap. Det kommer tillsättas en projektgrupp där vem som helst som är medlem kan söka till, och genom det kommer vi planera och kika vad vi ska göra just för dessa pengar. Den andra halvan kommer som sagt att doneras till en utomstående organisation med kraven att de delar vår värdegrund och att pengarna skall gå till just arbete mot mobbning och utanförskap. Ni får jättegärna ge oss förslag på organisationer likt vår som arbetar med samma värdegrund.

Sammanställning

För min egen del så har det varit säkert 100 timmars planeringstid för att få ihop detta event, och när jag ser vilket stöd vi har fått ifrån alla er så känns varenda sekund värt det. Jag är så enormt stolt över vad vi åstadkommit tillsammans, och det ger mig så enormt mycket energi för att ta oss framåt.

Vi har knutit enormt viktiga band till nya och befintliga sponsorer som jag hoppas på vi kan arbeta vidare med under vårt arbete i 2018.

Nog det viktigaste av allt? Vi har stått upp och visat att vi inte tänker acceptera mobbning och utanförskap. Vi har hittat massor av nya vänner och byggt en ännu större gemenskap.

Hela eventet har varit fullt av kärlek , och vi kommer inte sluta sprida kärlek. Det här är bara början!

Från djupet av mitt hjärta - Tack till alla er som har deltagit på ett eller annat sätt!

/Med vänliga och kärleksfulla hälsningar

Martin Mårtensson, ordförande Prima eSport

NoticeNotices